Integrirana rješenja u obrazovnim sredinama

Sigurna obrazovna sredina zahtijeva inteligentna, diskretna i djelotvorna rješenja za upravljanje pristupom.

Primarna sigurnosna briga škola i sveučilišta je osigurati učenicima, studentima i osoblju sigurnu i pogodnu sredinu za učenje i život.

Obzirom na kompleksne postavke, rješenja za otvaranje vrata u obrazovnom sektoru moraju biti fleksibilna kako bi udovoljila različitim potrebama učenika, studenata i obrazovnog osoblja.

Iako je otvorenost ključni element, pristup određenim područjima trebao bi biti nadziran i ograničen u određenom vremenskom periodu.

Od glavnih ulaza u zgradu i predavaonica do sportskih objekata i studentskih smještaja, odabrana rješenja kontrole pristupa i zaštite imovine, sustavi izlaza u slučaju opasnosti i brave moraju raditi kao cjelina kako bi pružili zaštitu i sigurnost protiv provale, krađe i vandalizma. 

Glavna područja u kojima ASSA ABLOY može ponuditi integrirana rješenja:

Glavni ulazi: automatska klizna, kružna i mimokretna vrata koja mogu absorbirati visoke razine prometa kombinirana s elektroničkim sustavima kontrole pristupa koji omogućuju udaljeni nadzor sa središnje lokacije kako bi pristup svih posjetitelja bio kontroliran u određeno vrijeme dana.
Uredi i zbornice: rješenja kontrole pristupa štite ljude i imovinu i osiguravaju ugodno okruženje.
Informatičke, tehničke učionice/ laboratoriji: sistemi elektroničkog pristupa i upravljanja imovinom s dodatnim nadzorom i praćenjem radnji na sistemu (logs) onemogućavaju neautorizirani pristup i pružaju zaštitu od krađe.
Predavaonice i učionice: fleksibilna vrata i izlazi u slučaju opasnosti pružaju ugodan i funkcionalan pristup i sigurnost dok integrirani sistemi kontrole omogućuju nadzor.
Studentski smještaj: fleksibilna oprema i rješenja kontrole pristupa štite studente i imovinu a naša oprema za vrata prikladna je zahtjevima studentskog smještaja.
Zaštita imovine: inteligentni ormarići za ključeve i ormarići s bravom lako integrirani u šira rješenja kontrole pristupa pružaju dodatnu zaštitu putem zapisa o pristupu, obilježavanja i dovođenja u vezu korisnika s najvažnijom imovinom objekta, u realnom vremenu.
Izlazi u slučaju opasnosti: rješenja za brzi izlaz podrazumijevaju lagan i siguran izlaz, uključuju prikladna protupožarna vrata i sisteme izlaza u slučaju panike. Takvi izlazi štite ljude i imovinu za vrijeme iznenadne opasnosti a istodobno cijelo vrijeme onemogućavaju pristup izvana.