Sigurnosna rješenja u javnom prijevozu

Veliki broj putnika na prometnim čvorištima kao što su željezničke postaje, stanice podzemne željeznice ili zračne luke i njihova visokorizična priroda čine ih kompleksnim za upravljanje.

Operativna efikasnost i kontrola pristupa zahtijevaju inteligentna, diskretna i učinkovita sigurnosna i građevinska rješenja. Kontrola pristupa i sistemi generalnog ključa u kombinaciji s visoko sigurnosnim cilindrima i mehaničkim ili elektromehaničkim bravama pružaju visoku sigurnost i selektivni pristup, štiteći zabranjena i servisna područja. Integrirane rute za slučaj opasnosti, instalirane u objekt, dopuštaju siguran izlaz velikog broja ljudi.

Glavna područja u kojima ASSA ABLOY može pružiti integrirano rješenje:

Glavni ulazi: učinkoviti automatski sistemi pristupa koji mogu apsorbirati visoku razinu pješačkog prometa i istovremeno osigurati siguran ulaz i izlaz kombinacijom sistema automatskih i kružnih vrata.
Područja visoke sigurnosti: izdržljiva zaštitna rješenja kontroliraju pristup ograničenim zonama kroz pouzdane i inteligentne sisteme vrata, zaključavanja i kontrole pristupa.
Komunalni objekti: sistemi generalnog ključa, upravljanje i elektromehanička kontrola pružaju raznim službama prilagođen i fleksibilan pristup prometnim čvorištima i sigurno skladištenje opreme.
Industrija i docking područja: specijalna brza, vertikalna , preklopna i sekcijska vrata, kao i sistemi pristajanja (docking) omogućavaju siguran i funkcionalan pristup unutar čvorišta javnog prijevoza.
Izlazi u slučaju opasnosti: rješenja za brzi izlaz podrazumijevaju lagan i siguran izlaz, uključulju prikladna protupožarna vrata i sustave izlaza u slučaju panike. Takvi izlazi štite ljude i opremu za vrijeme iznenadne opasnosti a istodobno cijelo vrijeme onemogućavaju pristup izvana.