Integrirana rješenja za otvaranja vrata u javnim objektima

Sigurnosno rješenje za javne objekte treba unaprijediti iskustvo posjetitelja i istodobno osigurati sigurno i prikladno funkcioniranje.

Javni objekti trebaju biti otvoreni javnosti ali ipak dobro zaštićeni od krađe, vandalizma i požara. Proizvodi se mogu uklopiti s povijesnom arhitekturom ili modernim staklenim strukturama.

Sportski centri, koncertne dvorane i muzeji su neki od javnih objekata koji zahtijevaju rješenja za izlaze u slučajevima opasnosti, opremljena s uređajima za izlaz u slučaju panike, elektro prihvatnicima i tipkama za deblokiranje, koja jamče sigurnost posjetitelja. Rješenja za kontrolu pristupa onemogućuju ulaz u nedozvoljena područja.

Glavna područja u kojima ASSA ABLOY može pružiti integrirano rješenje:

Zaštita sigurnosnog perimetra: sustavi kontrole pristupa omogućavaju udaljen nadzor objekata sa središnje lokacije i kontrolu pristupa svih posjetitelja.
Glavni ulazi: automatska klizna, kružna ili mimokretna vrata koja mogu apsorbirati visoku razinu prometa kombinirana sa sistemima elektroničke kontrole pristupa omogućavaju udaljeni nadzor sa središnje lokacije i uvid u detalje o posjetiteljima koji su ušli u objekt.
Javni prostori: fizička i logična rješenja kontrole pristupa mogu se koristiti i uskladiti kako bi omogućili ili ograničili pristup prostorima, primjerice auditorijima, restoranima i toaletima, u određeno vrijeme dana.
Svlačionice i VIP prostori: rješenja za daljinsko upravljanje kontrolom pristupa kombinirana sa zaštitnim sustavima uključujući CCTV, omogućuju pristup osobama kojima je pristup dozvoljen u određeno vrijeme.
Izlazi u slučaju opasnosti: rješenja za brzi izlaz podrazumijevaju lagan i siguran izlaz, uključuju prikladna protupožarna vrata i sisteme izlaza u slučaju panike. Takvi izlazi štite ljude i imovinu za vrijeme iznenadne opasnosti a istodobno cijelo vrijeme onemogućavaju pristup izvana.