Sigurnost i rješenja za kontrolu pristupa u industrijskim prostorima

Industrijski i komunalni sektor suočava se s brojnim sigurnosnim izazovima poput ekstremnih vremenskih uvjeta, zaštite osjetljivih područja istraživanja i razvoja ili proizvodnje i brojnih ulaza i razina prava pristupa.

Sigurnosni zahtjevi mogu varirati ovisno o vrsti poslovne aktivnosti poput istraživanja i razvoja, skladištenja goriva ili energije, i veličine i lokacije objekta. Sistemi zaključavanja, kontrola pristupa i rješenja za zaštitu života moraju pružati fleksibilnost, visoku razinu zaštite i biti dovoljno otporna kako bi odoljeli ekstremnim vremenskim uvjetima.

Sistemi elektroničke kontrole pristupa i generalnog ključa jamče lakoću pristupa za pravu osobu u pravo vrijeme dok je zaštita osigurana u obliku izlaza za slučaj opasnosti, mehaničkih sustava zaključavanja i zaštitnih uređaja za prekid rada.

Glavna područja u kojima ASSA ABLOY može pružiti integrirano rješenje:

Zaštita sigurnosnog perimetra: sistemi kontrole pristupa omogućavaju udaljen nadzor objekata sa središnje lokacije i kontrolu pristupa svih posjetitelja.
Osjetljiva područja istraživanja i razvoja, proizvodnje i skladištenja: visoko sigurnosna, prilagođena vrata otporna na eksplozije i protupožarna vrata osiguravaju sigurnost ljudi i opreme u slučaju eksplozije ili požara. Visoko sigurnosna vrata integrirana sa sistemima kontrole pristupa također su važna u ograničavanju pristupa zabranjenim područjima.
Vanjski objekti: sistemi elektromehaničkih brava, mehaničke brave i lokoti kreirani za korištenje u ekstremnim vremenskim uvjetima, pružaju zaštitu vanjskih objekata.
Zaštitno isključenje strojeva: lokoti za zaštitno isključenje omogućuju da strojevi i vozila ne rade za vrijeme zahvata održavanja kako bi se izbjegle nezgode.
Izlazi u slučaju opasnosti: rješenja za brzi izlaz podrazumijevaju lagan i siguran izlaz, uključuju prikladna protupožarna vrata i sisteme izlaza u slučaju panike. Takvi izlazi štite ljude i imovinu za vrijeme iznenadne opasnosti a istodobno cijelo vrijeme onemogućavaju pristup izvana.