ASSA ABLOY Grupa

ASSA ABLOY je osnovana 1994. godine spajanjem švedske firme ASSA i finske firme Abloy. Od tada prerasta iz regionalne firme u međunarodnu grupu sa oko 47 000 zaposlenika i godišnjom prodajom blizu 57 milijardi švedskih kruna (oko 54 milijarde kuna).

ASSA ABLOY djeluje na razvijenim tržištima i tržištima u nastajanju diljem svijeta, s vodećom pozicijom u većini Europe, Sjeverne Amerike i regiji Azije i Pacifika.

U brzorastućem segmentu zaštite, Grupa je bez premca prisutna u područjima poput kontrole pristupa, identifikacijske tehnologije, ulazne automatizacije i sigurnosti hotela.

ASSA ABLOY Grupa podijeljena je u tri regionalne i dvije globalne jedinice:

Globalne tehnologije imaju vodeću ulogu kao dobavljač elektroničkih sigurnosnih rješenja diljem svijeta. Neki od vodećih brendova Globalnih tehnologija uključuju HID i VingCard Elsafe.
Američka jedinica proizvodi i prodaje mehaničke i elektromehaničke brave, cilindre, zaštitna vrata i okvire vrata. Neki od vodećih brendova uključuju Corbin Russswin, Curries, Medeco, Sargent i Yale.
EMEA jedinica (Europa, Bliski istok i Afrika) proizvodi i prodaje mehaničke, elektromehaničke i elektroničke brave, cilindre, zaštitna vrata i opremu. Naša ponuda prilagođena je standardima i sigurnosnim zahtjevima lokalnog tržišta. U EMEA-i, oni, među ostalima, uključuju neke od najcijenjenijih u industriji poput ABLOY, Yale, Mul-T-Lock, TESA, IKON i ASSA.
Azija Pacifik jedinica proizvodi i prodaje mehaničke i elektromehaničke brave, digitalne brave, visoko zaštitna vrata i opremu. Neki od vodećih brendova uključuju Guli, Pan Pan, King, Lockwood i Yale.
Entrance Systems jedinica je globalni predvodnik u proizvodima, komponentama i servisu automatiziranih ulaznih vrata. Uključuje vodeće brendove Besam, Crawford, Megadoor i Albany.

Za više informacija o ASSA ABLOY Grupi molimo vas posjetite www.assaabloy.com.