Što je u trendu kontrole pristupa?

U kontroli pristupa pametniji, zeleniji, povezaniji i integriraniji ekosustavi su budućnost.

Brza globalna urbanizacija i tehnološke promjene utječu na svakodnevnu sigurnost i rutine upravljanja pristupom. Ljudi očekuju povezivost i praktičnost: moderan život trebao bi biti niz povezanih iskustava, brži i lakši za sve.

Pristupne tehnologije – hardver i softver – moraju za to biti spremne.

Pametne zgrade

Pametno je za danas, ne samo budućnost. Pametne zgrade već uživaju 8% premije u najamninama i 24% premije u vrijednosti, prema PwC10. Svaka inteligentna vrata postaju jedna petlja u pametnoj zgradi (ili pametnoj bolnici). Učinkovitije upravljanje zgradama, koje uključuje i odgovarajuću kontrolu pristupa, omogućuje bolje korištenje prostora.

Do koje će granice menadžeri i korisnici doživjeti stvarne koristi od pametnih zgrada? Odgovor će ovisiti o tome koliko učinkovito iskorištavaju integraciju između funkcija koje su trenutno odvojene.

Zelene zgrade

Održive zgrade imaju smisla, i ekonomski i etički. "Komercijalne zgrade odgovorne su za 14% potrošnje energije u Velikoj Britaniji, a 30 do 50% te energije rutinski se gubi", navodi jedan strateg upravljanja energijom. Energetska učinkovitost posebno je važna u Europi, gdje kupci plaćaju neke od najviših jediničnih cijena električne energije u svijetu.

Pametni gradovi trebaju održiva rješenja u svakoj funkciji. Također zahtijevaju snažnije donošenje odluka na temelju podataka. Ne čudi, dakle, tekst iz Harvard Business Review: "Energija ... jednom skrivena duboko u nabavi [...] sve vidljivije zauzima svoje mjesto među ključnim polugama poslovnog uspjeha.

Analitika podataka

Softver je nova granica sigurnosti. "Softver za kontrolu pristupa imat će ključnu ulogu kao temelj za buduće inovacije u naprednoj analitici [i] obradi velike količine podataka", navodi se u nedavnom izvješću  o upravljanju pristupom IHS Markit tehnologije. Bez podataka i mogućnosti njihove obrade ne postoji pametna zgrada, niti bilo koji način za mjerenje točne održivosti ili učinkovitosti u stvarnom vremenu.

Platforma

U mnogim industrijama - uključujući i one u zaštiti - rješenja usmjerena na budućnost moraju razmišljati na većoj razini od tehnologija, uređaja, pa čak i sustava. U istraživanju McKinseyja, 76 % poslovnih lidera identificiralo je "ekosustave" kao glavnog aktera promjena za postojeće poslovne modele.

S našim revolucionarnim Incedo ekosustavom, organizacije mogu upravljati svim svojim tehnologijama upravljanja sigurnošću, pristupom i izgradnjom na jednom mjestu. To vam pruža fleksibilnost za bolje i brže poslovne odluke bazirane na stvarnim podacima.