CLIQ® zaključavanje čini upravljanje lijekovima efikasnijim

North Lincolnshire and Goole NHS Zaklada pruža hitnu i akutnu zdravstvenu zaštitu oko 350 000 ljudi na sjeveroistoku Engleske

Kupac

Tvrtka:
NHS Engleska, Sjeverni Lincolnshire i Goole NHS Zaklada 

Mjesto:
Lincolnshire, Velika Britanija 

 

Instalirani CLIQ uređaji:
CLIQ cilindri i ključevi za zaključavanje ormara i ormarića

Godina instaliranja:
2013

Izazov

Sigurnost u ormariću za lijekove

S godišnjim proračunom od 300 milijuna funti, North Lincolnshire & Goole NHS Zaklada obično rješavaju  oko 135.000 hitnih slučajeva i 400.000 ambulantnih pregleda svake godine.

Zaklada je tražila siguran sustav zaključavanja kako bi kontrolirao pristup ormarićima s lijekovima kroz 3 bolnice i oko 6.500 zaposlenih. 

 

Ključni zahtjevi su uključivali:

  • Zamjenu mehaničkih brava koje troše vrijeme medicinskim sestarama u potrazi za upraviteljem odjeljenja ili za pravim ključem  
  • Unificirano zaključavanje za osiguravanje nekoliko tipova zatvarača, uključujući ormare za lijekove, ormariće i hladnjake
  • Sustav za isporuku uštede vremena i troškova za osoblje, pacijente i Zakladu 

Rješenje

Mehatronsko zaključavanje

NHS Zaklada ugradila je CLIQ elektromehaničko zaključavanje s daljinskim funkcijama na ormariće s lijekovima, kredence i lokote za hladnjak. Svaka medicinska sestra nosi jedan programabilni CLIQ ključ koji otvara samo one brave koje odgovaraju programiranim ovlaštenjima.

Tragovi revizije mogu se generirati za bilo koji CLIQ cilindar, poboljšavajući sigurnost lijekova i osoblja. 

 

Štedi vrijeme osoblju

Prema Mikeu Urwinu, glavnom farmaceutu i šef odjela za upravljanje lijekovima, medicinska sestra izgubi u prosjeku 40 minuta po smjeni u potrazi za ključevima - potrošeno vrijeme koje CLIQ sustav eliminira.

Da se CLIQ nalazi na svakom odjelu Zaklade, ukupno izgubljeno vrijeme bi se izjednačilo s 24 dodatne medicinske sestre na dužnosti svakog dana.

Modularni cilindri s brzim zaključavanjem, koji se mogu individualno prilagoditi u kombinaciji s vrlo čvrstim i jednostavnim tipkama: eCLIQ u potpunosti ispunjava ove zahtjeve.

Michael Molz, Managing Director, HOST