CLIQ® povećava sigurnost kontrolire lijekova i medikamenata

Bolnica Queen Elizabeth, Birmingham, dio je Sveučilišne bolnice Birmingham NHS Zaklade, koja liječi 2,2 milijuna ljudi svake godine.

Kupac

Tvrtka:
Bolnica Queen Elizabeth, Birmingham (www.uhb.nhs.uk)

Tip:
Zdravstvo

Lokacija:
Birmingham, Engleska 

 

Instalirani uređaji:
Oko 1.400 CLIQ ključeva i 1.600 CLIQ brava

Robna marka ASSA ABLOY:
ABLOY

Godina instaliranja:
2016

Izazov

Rješenje 21. stoljeća

Komplicirani sustavi upravljanja ključevima mogu štetno utjecati na učinkovitost njege. Osoblje koje koristi starije mehaničke sustave bori se oko nadgledanja tko  koristi ključ. Potraga za odobrenjem pristupa kontroliranim lijekovima može medicinske sestre koštati dragocjenog vremena.

Neovlašteni pristup ljekarnama može imati ozbiljne financijske i sigurnosne posljedice. 

 

Ključni zahtjevi za novi sustav:

  • kontrola pristupa prikladna za upravljanje lijekovima, osiguravajući medicinskim sestrama brzi i praktičniji pristup da osiguraju lijekove
  • sposobnost generiranja revizorskih tragova, tako da farmaceuti i medicinske sestre mogu vidjeti tko je pristupio ormarima ili kolicima s lijekovima     
  • pouzdana kontrola pristupa već dokazana u sektoru zdravstva

Rješenje

Idealna dorada

Rješenje za bolnicu Queen Elizabeth bio je mehatronski sustav zaključavanja CLIQ, tehnologija koja je već primijenjena u Engleskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS).

CLIQ je sustav za kontrolu pristupa jednostavan za upotrebu, zasnovan na visoko sigurnosnim mehaničkim cilindrima i šifriranom elektroničkom zaključavanju i identifikaciji. Snagu u cilindru isporučuje standardna baterija unutar svakog CLIQ ključa, tako da ožičenje nije potrebno .

 

Daljinsko upravljanje ključevima

Tragovi revizije za brave dostupni su na zahtjev. Lako je ukloniti dopuštenja za pristup izgubljenim i ukradenim ključevima pomoću softvera. Ove značajke povećavaju sigurnost kontroliranih lijekova.

Učinkovitost se povećava jer svaka medicinska sestra ima pristup svom ključu s personaliziranim pristupnim pravima. Ne moraju gubiti vrijeme tražeći tko ima ključ određenog ormarića. 

Poruka svih medicinskih sestara je da pacijenti sada lijekove primaju puno lakše i pravovremeno.

Inderjit Singh, glavni farmaceut QE Birmingham