Aperio® je povoljno rješenje za kontrolu pristupa u kritičnim medicinskim infrastrukturama

Aintree University bolnica je vodeći pružatelj zdravstvene usluge u Sjevernom Merseysideu u Engleskoj. Pružaju pomoć više od 330 000 lokalnih mještana.

Kupac

Tvrtka:
Aintree University bolnica

Lokacija:
Liverpool, UK

Aperio sistem integrator:
Grantfen & Inner Range

 

Broj ugrađenih Aperio uređaja:
oko 200 Aperio mrežnih štitova vrata

Godina ugradnje:
2013-2016

Izazov

Pouzdano rješenje

Kao dio obnove (u punom iznosu 35 milijuna funti) A&E i drugih pružatelja zdravstvenih usluga, bolnička zaklada odlučila je uložiti u nadogradnju sustava kontrole pristupa. Htjeli su rješenje koje se već pokazalo pouzdanim u sektoru zdravstva.

Bliska suradnja sa pružateljima usluge sigurnosti Grantfen & Inner Range pokazala se ključnom za uspjeh projekta.

 

Ključni zahtjevi bili su:

  • fleksibilno, skalabilno rješenje za kontrolu pristupa kojim će se olakšati tijek operacija, kao i protok prometa za javnost, a zadržati restrikcije pristupa za birana područja.
  • bežični sustav kako ugradnja ne bi omela rad u bolnici
  • integracija između hardvera različitih proizvođača
  • povoljno rješenje

Rješenje

Otvorena arhitektura

ASSA ABLOY i Grantfen & Inner Range u suradnji su stvorili unificiranu platformu koja spaja Integriti sustav kontrole pristupa s Aperiovim baterijskim štitovima vrata. Budući da Aperio ima otvorenu arhitekturu, integracija je prošla uspješno i bez prepreka.

Aperio nudi efektnu alternativu kompliciranim žičnim rješenjima, bez potrebe za preinakama na vratima.

 

Ušteda

S Aperiom se ostvaruje zamjetna ušteda u usporedbi s klasičnim, žičanim bravama, koje trebaju stalno napajanje. Aperio brave se "bude" jedino kad ih korisnik aktivira koristeći svoje akreditive.

Budući da Aperio radi na standardne baterije, održavanje je jednostavno - dovoljno je zamijeniti baterije otprilike svake 2 godine.

Aperio štitovi su se pokazali kao rješenje koje je ujedno najisplativije i najjednostavnije za ugradnju u zgradu bolnice

- Sue McIntyre, generalni upravitelj, Grantfen