Fakulteti smanjuju potrošnju i povećavaju sigurnost koristeći Aperio®

Osnovan 1963, University of East Anglia (UEA) je jedan od vodećih javnih istraživačkih i obrazovnih fakulteta u Engleskoj.

Kupac

Tvrtka:
University of East Anglia

Lokacija:
Norwich, Engleska

ASSA ABLOY partner:
Gallagher

 

Broj ugrađenih Aperio uređaja:
200 Aperio mrežnih štitova vrata

Godina ugradnje:
2015

Izazov

231 soba

UEA kampus zauzima veliki prostor i treba sustav za najnoviji segment - Crome Court. Prostor čine stanovi za doktorante, podijeljeni u sobe za 8 do 13 ljudi.

Crome Courtom se želi smanjiti utjecaj na okoliš, uključujući emisije CO2. Sustav kontrole pristupa trebao bi se uklopiti u takve uvjete.

 

Ključni zahtjevi sustava:

  • sigurne elektronske brave s funkcionalnostima koje odgovaraju potrebama studenata
  • elegentan dizajn s minimalnim ekološkim otiskom
  • povoljno rješenje unutar budžeta
  • davatelj usluge koji može organizirati trening za pomoći s ugradnjom brave

Rješenje

Nadogradnja sustava

UAE koristi Gallagher sustav kontrole pristupa već puno desetljeće. S postojećeg sustava prešli su na Aperio kako bi nadogradili svoj sustav za Crome Court. Na vrata su ugrađeni Aperio® Online bežični štitovi vrata te je na samom kampusu organiziran Assa Abloy trening.

Studenti otvaraju vrata s pametnim karticama na mjesto ključeva. Baterijski napajani Aperio® emitira puno manje CO2 nego žičane brave.

 

Integracija

UEA osoblje upravlja vratima pomoću web sučelja ili pametnih telefona. Koriste evidenciju korištenja brava za nadzor u realnom vremenu. Gallagher i Aperio uređaji mogu funkcionirati koristeći iste podatke na kartici, što omogućava veći stupanj integracije i uštedu za klijenta.

Fleksibilnost je također faktor: dodatna vrata mogu se integrirati u UAE Gallagher sustav kad god to postane potrebno.

ASSA ABLOY ima puno iskustva u sektoru edukacije. Vrlo smo zadovoljni integracijom sustava u prostore smještaja za studente te se nadamo ugradnji Aperia po ostatku kampusa. 

- Christine Beveridge, upraviteljica usluga kampusa University of East Anglia